Breaking News
ajoni_nukkemiberemarreveshjepertuthirrur

Nuk kemi bërë marrëveshje për t’u thirrur

Ndër “problemet shoqërore” që po mbretërojnë në shoqërinë tonë është edhe shijimi i efeketeve të marrëveshjeve që nuk i kemi nënshkruar. Duke u nisur prej asaj se “jemi miq”, po harrojmë që çdo miqësi ka kufijtë e vet. Kufijtë racionalë të mirësjelljes. Rrëfimi është ky: dalin dy (apo sidomos kur janë më shumë) veta – të rinj – në kafiteri ...

Read More »
ajoni_teperdoretdrejtrasathirrore

Të përdoret drejt rasa thirrore!

Në gramatikat e tanishme të gjuhës shqipe kudo listohen pesë rasat: emërorja, gjinorja, kallëzorja, dhanorja e rrjedhorja. Rasa thirrore nuk konsiderohet disi e denjë për t’u përmendur në këtë listë. Mbase kjo është arsyeja pse po përdoret gabimisht në të shkruar. Fjala është për trajtën e shkruar, gjithsesi. Çështja e parë që do përmendur në lidhje me këtë problematikë është ...

Read More »
ajoni_mikuivertete

Miku i vërtetë – nga Bunjamin Limani

Jeta  na hedh prej brigjeve në brigje, E ne të habitur kërkojmë një përgjigje, Përgjigjen e pyetjes që shpesh e shtrojmë, Këtë breg të radhës si do ta mbijetojmë? Brigjet, errësirat dhe thellësitë – mistere të jetës, Të bëjnë shpesh të ikësh edhe prej vetes. E kur ti fillon edhe nga vetja jote me ik, Atëherë ke nevojë të madhe ...

Read More »
Imagens da Semana 260 - http://www.mdig.com.br/index.php?itemid=19845

Kotelja në cep të rrugës

Në shitore dola për të blerë një thërrimë buke, Siç nuk dal shpesh – ngadalë e duke soditur. Seç pashë një kotele në cep të një rruge. Shpirti edhe pak jo, po trupi iu ishte mbytur. U bëra se nuk e pashë dhe disi tutje vazhdova, Por lotët më përgënjeshtruan dhe këmbët m’i betonuan. I kërkova vetes arsye pse këtë ...

Read More »
ajoni_7fshehtesitesuksesit

7 fshehtësi të suksesit

Këto fshehtësi suksesi i gjeta në vetë dhomën time: Tavani më tha: SYNO LART! Tharësja e flokëve më tha: JI GJAKFTOHTË! Ora më tha: ÇDO MINUTË ËSHTË I VYESHËM! Pasqyra më tha: REFLEKTO PARA SE TË VEPROSH! Dritarja më tha: SHIHE BOTËN! Kalendari më tha: PËRDITËSOHU! Dera më tha: SHTYJ FORT PËR TË ARRITUR QËLLIMET! Përktheu nga anglishtja: Arsim Jonuzi, ...

Read More »